viernes, 6 de marzo de 2009

1. INICI

En aquesta assignatura anomenda Interculturalitat i educació que he començat a cursar, considero que les meves expectatives envers aquesta són, en primer lloc que ens proporcionarà aprenentatges sobre la situació que estem vivint actualment, ja que la diversitat cultural és una realitat en la nostra societat, i per consegüent aquesta també esta present i la vivim en el dia a dia en els centres educatius.

Segonament, des del meu punt de vista, considero que al llarg d’aquesta assignatura anirem treballant i adquirint els continguts fonamentals envers les cultures i els intercanvis culturals, les característiques d’aquests intercanvis i els seus efectes en la societat. A més, aquesta interacció entre cultures també la centrarem en com es viu en els centres educatius com espai d’intercanvi i d’establiment de relacions socials. És per aquest motiu que, confio que aquesta assignatura ens proporcioni les estratègies necessàries per abordar aquesta interacció intercultural des d’un model basat en el respecte mutu, la socialització i en l’educació en valors, estratègies que ens ajudaran a afrontar i superar les dificultats que sovint es poden trobar dins les aules, els centre escolars i la societat en general a l’hora d’efectuar aquesta interacció .
Així mateix, les competències que crec que són necessàries per abordar la interculturalitat en contextos educatius són aquelles que es basen en la igualtat d’oportunitats, la diversificació de models culturals, la potenciació d’estratègies d’aprenentatge actives, etc.
D’altra banda, destacar que també considero que l’assignatura ens proporcionarà un espai de reflexió sobre la diversitat cultural i el conflictes entre cultures, així com els motius de les desigualtats culturals, els estereotips, etc., així com les nostres opinions, experiències i expectatives en relació amb la interculturalitat, la tolerància i el respecte entre cultures.
Per últim, dir que les meves expectatives en relació amb el blog és la d’un espai d’intercanvi i d’expressió d’idees sobre la interculturalitat, l'educació i els continguts relacionats i referits de l’assignatura, així com que es pugui esdevenir en un instrument dinàmic, a més d'expressar progressivament els nous coneixements que vaig adquirint sobre interculturalitat i la seva influència en els centes educatius al llarg del semestre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario